Δραστηριότητες για τον καθένα
Διακοπές ηρεμίας και χαλάρωσης. Στην Τέλενδο μπορείτε απλά να μην κάνετε τίποτα. Απλά να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ένα περιβάλλον ευεξίας και χαλάρωσης.
Η μαγεία του γαλάζιου
Μπορείτε να απολαύσετε την θάλασσα σε όλο της το μεγαλείο. Καταγάλανα κρυστάλλινα καθαρά νερά, γύρω γύρω σε όλη την Τέλενδο. Υπάρχουν 3 παραλίες οργανωμένες με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και παραλίες χωρίς ομπρέλες, όπου θα απολαύσετε τη σκιά και τη δροσιά από τα δέντρα. Υπάρχει επίσης και παραλία.
Αναρρίχηση
Στην Τέλενδο υπάρχουν αρκετές αναρριχητικές διαδρομές. Μπορείτε να τις βρείτε είτε στον έντυπο οδηγό αναρρίχησης http://climbkalymnos.com/?page_id=2626 είτε στον ηλεκτρονικό χάρτη που παρέχει ο ίδιος ο οδηγός http://climbkalymnos.com. Επίσης μπορείτε να κανονίσετε είτε με οδηγούς είτε με
δασκάλους να πάτε ή να μάθετε αναρρίχηση.

Ιστοσελίδες για περισσότερες πληροφορίες:

http://climbkalymnos.com/

http://www.climbinkalymnos.com/

http://www.kalymnosclimbingguide.com/
Κατάδυση
Η Κάλυμνος φημίζεται για τους σφουγγαράδες και κατ' επέκταση για τη μακρά παράδοση στις καταδύσεις. Υπάρχουν σχολές κατάδυσης όπου -κατόπιν συνεννόησης- μπορείτε να παρακολουθήσετε μαθήματα ή να κάνετε τη δική σας βόλτα στο βυθό.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τις παρακάτω ιστοσελίδες :

http://www.kalymnosdiving.com/

http://www.diveguidegreece.com/

http://kalymnos-adventure.com/index.php/en/
Ανακαλύψετε τις κρυφές ομορφιές
Μικρό νησί για περιπάτους; Εύκολο νησί για περιπάτους; Ξανασκεφτείτε το. Η Τέλενδος είναι ένας απαιτητικός προορισμός με ενδιαφέροντα περιπατητικά μονοπάτια. Το μονοπάτι προς τον Άγιο Κωνσταντίνο, το μονοπάτι προς την κορυφή, ο γύρος της Τελένδου ή το μονοπάτι προς τον Κάψαλο είναι μερικές από τις διαδρομές που
μπορείτε να ακολουθήσετε. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα κατάλληλα παπούτσια, τα μακριά παντελόνια και το καπέλο. Πάντα να ενημερώνετε κάποιον για το πού πάτε, να έχετε μαζί σας τηλέφωνο και να θυμάστε ότι τα διαφορετικά μονοπάτια περπατιούνται διαφορετικές ώρες. Το μοναπάτι προς τον Άγιο Κωνσταντίνο είναι καλύτερα να ξεκινήσεις γύρω στις 2 το μεσημέρι ενώ για τον γύρο της Τελένδου πρωϊ πρωϊ !

Ολόκληρη η νήσος Τέλενδρος έχει ενταχθεί στο κοινοτικό δίκτυο προστατευόμενων περιοχών “NATURA 2000” και αποτελεί Σημαντική Περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας http://www.ypeka.gr/. Καθώς το βόρειο τμήμα του νησιού δεν κατοικείται, αποτελεί ιδανικό καταφύγιο για σπάνια είδη από θαλασσοπούλια, όπως ο αιγαιόγλαρος, για να μπορέσουν να φωλιάσουν, χωρίς ενοχλήσεις. Επιπλέον, ο μοναδικός οικισμός του νησιού, που σήμερα αριθμεί γύρω στους 30 κατοίκους, έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός.
Με το πέρασμα του χρόνου
Πιθανόν η Τέλενδος να είναι η αρχαία «Κέλερις». Η ιστορική πορεία της Τελένδου είναι αλληλένδετη με εκείνη της Καλύμνου. Η Τέλενδος πέρα από την αρχαία βυθισμένη πολιτεία έχει έναν άπλετο πολιτισμό διασκορπισμένο παντού. Η Τέλενδος έχει χτιστεί κατά την ύστερη Ελληνιστική περίοδο, επεκτάθηκε κατά τη Ρωμαϊκή περίοδο και
έφτασε στο απόγειό του τα Παλαιοχριστιανικά χρόνια. Δεσπόζει η Τρίκλιτη βασιλικής του Αγίου Βασιλείου αλλά και το κάστρο του Αγίου Κωνσταντίνου, η Παλαιοχριστιανική Νεκρόπολη και άλλα.
Θρησκευτικός τουρισμός
Στην Τέλενδο η κεντρική εκκλησία είναι η Ζωοδόχος Πηγή στο κέντρο του οικισμού, όπου οι κάτοικοι εκκλησιάζονται σύμφωνα με την Ορθόδοξη Χριστιανική Παράδοση. Παρόλα αυτά υπάρχουν και άλλα μοναστήρια διάσπαρτα σε όλη την Τέλενδο. Το εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, το εκκλησάκι του Άγιου Γεωργίου,
του Άγιου Χαράλαμπου και της Παναγίας στο κοιμητήριο του νησιού. Τα σημαντικότερα πανηγύρια που γίνονται στην Τέλενδο είναι του Αγίου Κωνσταντίνου στις 21 Μαϊου, του Αγίου Παντελεήμονα στις 26 Ιουλίου και της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στις 15 Αυγούστου. Επίσης γιορτάζονται η Πρωτομαγιά και ο Άγιος Ιωάννης ο Κλήδονας στις 23 Ιουνίου, όπου οι κάτοικοι ανάβουν φωτιές, πηδάνε από πάνω τους, και στη συνέχεια βουτάνε στη θάλασσα.
Για περισσότερες πληροφορίες . . .
Μπορείτε να βρείτε και να κάνετε και άλλες δραστηριότητες στην Κάλυμνο και στην Τέλενδο, όπως ιππασία, ιστιοπλοϊα ή γιόγκα. Απλά ρωτήστε μας ή ψάξτε να βρείτε κάτι που να σας κινέι το ενδιαφέρον για να κάνετε στις διακοπές σας !
weather at Kalymnos Olympic Airlines Aegean Airlines Ferries Schedules TUI FLY ΕΣΠΑ